Forklift Tercih Ederken Nelere Dikkat Edilmeli ?


Forklift seçimi yapılırken sorulması gereken başlıca sorular şu şekilde olmalıdır.

Kaldırılacak yükün Min ve Max ağırlıkları ? 

Yük ağırlığı seçimin en önemli parçasıdır.Her zaman için forklift kaldırma tonajı seçtiğimiz yükten daha büyük tercih edilmelidir. Örneğin 1.8 tonluk bir yükümüz bulunmakta ise bunun için seçim yapacağımız makine 1.8 tonluk bir makine değil 2 tonluk bir forklift olmalıdır, bu şekilde olası riskler engellenmiş olur.
Yine sürekli taşınan yükler 1 ton ve altı ise böyle bir durumda 3 tonluk bir makinenin tercih edilmesi de uzun vadede yakıt olarak daha yüksek maliyetlerle karşılaşılmasına sebebiyet vereceğinden en uygun tonajda forklift seçimi kârlılık ve risk oranı için önem arzeder.

Yükün ebatları?

Yükün ebatı forkliftin tonajı ile doğru orantılı bir konudur. Bu sebeple yükün ağırlık merkezi doğru olarak hesaplanmalı ve buna göre forklift seçimi yapılmalıdır. Çok geniş yada havaleli yükler için tercih edeceğimiz forklift istediğimiz yüksekliğe her zaman kaldıramayabilir bunun dönüşümü yükün devrilmesi yada forkliftin devrilmesi ilede sonlanabileceği göz önünde bulundurularak seçimi yapılacak forklift yük merkezi oranı satıcıdan talep edilmelidir.

Max Kaldırma Mesafesi ?

Yükümüzü en fazla ne kadar yüksekliğe kaldıracağımızı hesaplayıp yük tonajı ile doğru orantılı olarak forklift tonajı ve asansaör özellikleri belirlenmelidir.

Forklift'in Çalışma Aralığı ?

Forklift'in çalışacağı ortamlar göz önünde bulundurularak forklift dönüş yarı çapına göre ürün tercihi yapılmalıdır. Yine aynı şekilde konteyner içi kadar alçak  ortamlar için doğru asansör tercih edilmelidir zira iki kademeli forkliftler kesinlikle alçak noktalarda yükü kaldıramaz asansör doğrudan yükselmeye başlayacağından kazalara yol açacaktır.

Çalışma ortamının kapalı yada açık alan olması?

Kapalı ortamlarda tercih edilecek forkliftler egzos oranları ile ilgili olarak yaşam sahası bırakmayacağından çalışılacak ortamın hacmine göre gerekirse dizel yada benzinli forkliftlerden ziyade elektrikli ve LPG li forkliftler tercih edilmelidir.

Günlük Çalışma Süresi

Günlük Çalışma Süresi Seçimini yapacağınız ürünün

  • Elektrikli mi yoksa dizel mi?
  • Kiralık mı yoksa satın alım mı ?
  • Ucuz bir Forklift mi yoksa Kaliteli bir forklift mi?

olması gerektiğine karar verebilmeniz için önemli bir faktördür.